Wonen in Yerseke
Bekend maakt bemind

Dat geldt zeker voor Zeeland! Het Zeeuwseland is mooi, puur en diversen biedt rust, ruimte, genieten en zilte zaligheden. Maar Zeeland is ook ruig en stoer. Het is er goedwonen, leven, werken, ondernemen en studeren. Dat maakt Zeeland zo bijzonder, de wisselwerking tussen het ondernemende en het rustige, de wisselwerking tussen land en zee, de stilte en de dynamiek.

Yerseke en de zee

Het Zeeuwse dorp Yerseke is een dorp met ruim 6700 inwoners, prachtig gelegen aan de Oosterschelde in de gemeente Reimerswaal. Tegen Yerseke aan liggen de Yerseke Moer en Kapelse Moer, een klassiek voorbeeld van het oudland. Kenmerkend voor het oudland is het landschap van kreekruggen, poelgronden en drinkputten. In dit gebied werd vroeger veel zout gewonnen. Het effect van deze zoutwinning is in de Yerseke Moer nog steeds zichtbaar. De zee is in Yerseke een belangrijke bron voor de economie. Visserij, aquacultuur en watersport vormen de basis van de bedrijvigheid. De zee zorgt ook voor de typische Zeeuwse elementen in het landschap. Er is altijd een overkant.

De Oosterschelde en de jachthaven

De Oosterschelde, een van de grootste natuurgebieden van Nederland, is doormiddel van een stormvloedkering van de zee afgesloten. De stormvloedkering heeft doorlaatopeningen die onder normale omstandigheden het getij op de Oosterschelde vrij spel laten. Alleen in geval van storm met extreme waterhoogten worden de schuiven van de stormvloedkering gesloten en is er een nagenoeg stilstaand tij. Door z’n enorme oppervlakte en bij laag water droogvallende platen en daarnaast zeer diepe stroomgeulen is het gebied zeer aantrekkelijk voor vogels, vissen, schelpdieren en alles wat er verder in een stromende zoute omgeving leeft en bloeit. Het gebied is door z’n onbegrensde mogelijkheden ook zeer geliefd bij de watersporters. Yerseke heeft een prachtige jachthaven en een levendige watersportvereniging.

Yerseke meer dan alleen havens

Naast alle bedrijvigheid in de haven heeft Yerseke ook een gezellig centrum met talrijke cafés, cafetaria’s en restaurants waar men zich te goed kan doen aan alles wat de zee levert. Maar ook het winkelaanbod is groot, je hoeft het dorp niet uit voor de dagelijkse boodschappen. Iedere vrijdagmorgen is het weekmarkt op de Yerseke Dreef. Verdere voorzieningen zijn ook ruim aanwezig, zoals diverse basisscholen, sportvelden, kerken en een zorgcentrum. 

Heerlijkheden uit de zee

Yerseke (‘Iese’ op z’n Zeeuws) is gelegen aan de Oosterschelde en is hét centrum van de mosselcultuur. Yerseke is beroemd om de oesterbanken, de enige mosselveiling ter wereld en de Oosterscheldekreeft. De mosselveiling staat in de haven van Yerseke, de thuishaven van de moderne vissersvloot met mosselkotters. Deze specifieke visserij brengt veel bedrijvigheid met zich mee. Heel bijzonder zijn de binnendijkse verwaterplaatsen voor de oesters, de karakteristieke oesterputten. Naast mosselen worden in Yerseke bijna het hele jaar door oesters verhandeld. Wie Yerseke zegt, zegt mosselen… en denkt gelijk aan alle andere heerlijkheden uit de zee. Yerseke is dan ook ‘the-place-to-be’ als je van lekker eten houdt en van verse producten uit de zee. Mosselen, kreeften, kokkels, kreukels en natuurlijk oesters, het is er allemaal.

Mosseldag Medium

Mosseldag

Ieder jaar op de 3e zaterdag in augustus, viert Yerseke haar Mosseldag. Almeer dan vijftig jaar wordt dit festijn gevierd door de Yersekenaren, maar ook door vele toeristen uit binnen- én buitenland. Een spetterend feest waarbij de bezoekers worden getrakteerd op een gevarieerd programma. Vanzelfsprekend kun je er mosselen eten!

Nolet

Nolet's Vistro

Één van de bekendste restaurants is De Vistro van Nolet, gespecialiseerd in vis, schaal en schelpdieren. Verse producten uit Yerseke zoals mosselen, oesters, kreeft en de heerlijkste vissoorten worden er vakkundig voor u bereid.

Loactie Goed

Centraal gelegen

Yerseke is centraal gelegen, slechts enkele kilometers van de snelweg A58 en kort bij het NS-station. Hierdoor ben je met de auto of het openbaar vervoer snel op diverse plekken van bestemming, zowel in Nederland als in België. Yerseke is eenvoudig bereikbaar per trein, een intercity- en stoptreinverbinding stopt op het station Kruiningen-Yerseke vanwaar men een vlotte busverbinding heeft naar het centrum van Yerseke.

logo-de-zaete1
Neeskens Makelaars

Marijkelaan 2a
4401 GG Yerseke
T. 0113 – 57 31 00
info@neeskens.com
www.neeskens.com

Faasse & Fermont

Frans den Hollanderlaan 12
4461 HN Goes
T. 0113-25 05 55
info@faasse-fermont.nl
www.faasse-fermont.nl

Aannemersbedrijf Van der Poel

Hughersluys 31
4536 HM Terneuzen
T. 0115 – 67 75 00
F. 0115 – 62 11 61
www.vanderpoelterneuzen.nl